Jump to content


10 ORANG MYANMAR ROGOL SEORANG WANITA TEMPATAN DI PUCHONG PERDANA!!

rogol puchong warga asing

  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#1 DriftSakai

DriftSakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 posts

Posted 23 December 2012 - 01:47 PM

SUBANG JAYA: Empat jam menjadi tempoh amat lama dan penuh sengsara bagi seorang wanita apabila dia dirogol bergilir-gilir 10 lelaki warga Myanmar selepas ‘diculik’ ketika menunggu bas untuk ke tempat kerja di Puchong Perdana, di sini.

Posted Image

Dalam kejadian jam 3 petang Sabtu lalu, mangsa wanita tempatan berusia 28 tahun yang menunggu bas bersendirian dihampiri dua lelaki Myanmar yang menaiki sebuah Proton Wira.

Sumber polis berkata, seorang daripada lelaki terbabit mengacukan parang ke arah mangsa sebelum memaksanya masuk dan duduk di kerusi belakang kereta dinaiki mereka.

“Mangsa yang ketakutan dan tidak mampu melawan dibawa ke sebuah rumah flat di kawasan berhampiran dan di situ ada lapan lagi lelaki warga Myanmar menunggu.

“Dua daripada suspek mengikat kaki serta tangan mangsa sebelum seorang demi seorang merogolnya tanpa belas kasihan biarpun mangsa merayu dikasihani,” katanya.

Berita ni telah disiarkan oleh media dan turut dipetik oleh blog-blog politik sama ada blog berkenaan pro-Pakatan, apatah lagi yang pro-Pakatan Rakyat.

Ada sesuatu yang menarik tentang kes ini. Gambar-gambar peristiwa berkenaan dikatakan telah disiarkan oleh sebuah Yahoo Group. Bagaimanapun pemeriksaan mendapati, UPDATE yang dibuat oleh seorang ahli Yahoo Group bernama Maniam_Yadiv pada 26 September 2012, telah dibuang dari group berkenaan. Kali terakhir, dimasukkan dua keping gambar yang menunjukkan beberapa orang lelaki Myanmar menyiksa, mengikat, mencabul dan kemudian merogol seorang wanita yang memakai tudung sekalipun tidak berbaju atau berkain, mahupun berseluar. Atau dengan kata lain, bertelanjang bogel kecuali tudung di kepala.

Posted Image

Di dalam gambar-gambar yang berjumlah lebih 10 keping itu, wanita berkenaan dilihlat menangis, meraung, menjerit dan meronta untuk melepaskan diri daripada beberapa orang lelaki Myanmar yang sebahagian daripada mereka turut berbogel.

Adakah gambar-gambar itu merupakan insiden yang menyaksikan seorang wanita tempatan dirogol selama empat jam oleh 10 orang lelaki Myanmar setelah diculik ketika sedang menunggu teksi di Puchong Perdana dua hari lepas?

Sebenarnya, banyak kes melibatkan pendatang-pendatang dari Myanmar di negara ini. Ketika bantuan kemanusiaan Kelab Putera Malaysia dihantar ke negara tersebut untuk membantu masyarakat Rohingya yang sedang ditindas, dibunuh dan dihalau dari kampung mereka, etnik Myanmar lain terutama yang menjadikan Malaysia sebagai transit sebelum mereka dapat berhijrah ke negara-negara seperti Amerika Syarikat, New Zealand, Australia atau Kanada, begitu lepas bebas seolah-olah tanpa kawalan dan pemantauan.

Berbanding Thailand yang tidak membenarkan masyarakat pelarian ekonomi dan pelarian kemanusiaan itu daripada bergerak bebas, Malaysia sebaliknya seperti sebuah negara yang tidak langsung mempunyai undang-undang atau kawalan terhadap keselamatan rakyat sendiri.

Biarpun dari semasa ke semasa ancaman daripada pendatang asing dalam bentuk jenayah berlaku, namun pihak berkuasa, terutama sekali Kementerian Dalam Negeri, masih lagi TIDAK BERANI BERTINDAK mengawal, memantau dan meletakkan puak-puak pendatang ini di sebuah tempat dan bukannya membiarkan mereka jadi tuan di negara ini.

Berapa ramai lagi rakyat Malaysia yang perlu dikorbankan untuk pendatang asing yang begitu bebas di negara ini semata-mata dengan alasan, mereka adalah sumber tenaga kerja yang amat-amat diperlukan oleh Malaysia?

Takkan hanya setelah ANAK PAK MENTERI kena rogol dengan Myanmar atau pendatang-pendatang asing lain, termasuklah NEGRO dan PAK HITAM, barulah kelam-kabut nak letakkan pendatang-pendatang ini di sebuah kawasan khusus dengan pemantauan yang lebih ketat dan tegas?

Kita tidak minta ianya berlaku, tetapi barangkali dengan cara itu sahaja, barulah mereka yang diamanahkan untuk menjaga keselamatan negara ini dengan amanah dan kuasa, baru terhegeh-hegeh mencari jalan penyelasaian terbaik, kut?


Sumber



#2 DriftSakai

DriftSakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 posts

Posted 27 December 2012 - 11:34 AM

babi betul!!! ape status sekarang? dah lokap?

#3 WebsRandz

WebsRandz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 09:17 AM

PAGAR too weiii!!!!!!

#4 MohamadAzlan

MohamadAzlan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 10:38 AM

kurang hajaq, dah mai merempat masih nak besaq kepala,

#5 AqFathi

AqFathi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 12:02 PM

memang sial la mangkuk2 nie, xsdar diri

#6 NuruddinHady

NuruddinHady

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 12:46 PM

mmg :Pig: arr org gitu........

#7 ShahrinWallaweh

ShahrinWallaweh

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 01:30 PM

cibai,sial betol la... harap pihak atasan cepat2 la ambik tindakan terhadap pndtang tmpe izin ni... makin kurang ajor da....

#8 SheikhMuzammil

SheikhMuzammil

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 02:27 PM

diharap pehak bekuasa dapat memantau pergerakkan penjenayah sial tersebut...mereka mmg tak sedar diri berada dinegeri org..yg baiknya,jangan diterima pendatang utk masuk kemalaysia ni...biar mereka mampus di negeri mereka...kita ni baik sangat'..dah kita beri bunga...taik yg mereka tabur kat kita...baik ke tu?...menyusahkan belaka....

#9 InsyirahEddy

InsyirahEddy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 02:59 PM

Astafirullah Al Azim... minta dijauhkan dari mende2 ni semua... haishh binatang betul lah.....

#10 SyamerFaizi

SyamerFaizi

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 04:29 PM

weyh kalau aku ada dah kena rembat dah diorang nie sial betul

#11 MatRemy

MatRemy

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 04:39 PM

halau orng myamar ni ,,,,mai negara orang wat pala besar blh

#12 DaabaMental

DaabaMental

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 05:13 PM

dtg negara orang but perkara tak baik,,, segera ambil tindakan,, halau semua warga ini keluar bumi kita

#13 NoorSyazwani

NoorSyazwani

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 05:23 PM

bodoh betul la.....!!!

#14 HarisahHanim

HarisahHanim

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 05:25 PM

perdana mentri kna amk tndakkan.....klaw mcm 2 lki bnyk ank yg x berdosa dibuang dan gdis khilangan marauh dan trauma apa gna ada plis n pm dn imengrsen..klaw x amk tndkkn spttnyer owg mm 2 kna hukum mti g bgus

#15 FaisCibir

FaisCibir

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 05:31 PM

BABI betoi

#16 Najmudin

Najmudin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 posts

Posted 30 December 2012 - 05:32 PM

 NoorSyazwani, on 30 December 2012 - 05:23 PM, said:

bodoh betul la.....!!!

siapa bodoh?
10 laki tu atau perempuan?

#17 AungsoeSoe

AungsoeSoe

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 06:46 PM

tankap  by  hukum  mati
krng aja btul

#18 NazriMohammad

NazriMohammad

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 07:18 PM

tindakkan pak2 menteri dan yg berkenaan serta kita semua harus d segerakan.....pakat2 kita berdoa moga tindakan yg terbaik d permudakkan....amin

#19 PanglimaJebat

PanglimaJebat

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 30 December 2012 - 07:23 PM

  • kirim salam kat tok anjang budak myanmar 2.... semut macam diorang 2 bukan makanan aq wei. tapi die sentuh orang bumiputra sinie.... aq cium


#20 HairulKrol

HairulKrol

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 30 December 2012 - 07:58 PM

Tiuliamachowhai myanmar







Also tagged with one or more of these keywords: rogol, puchong, warga asing

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users